Tuesday, July 28, 2015

Assalamualaikum.... 

harap-harap blog ini akan aktif semula selepas berapa tahun tidak berjenguk...terlalu bnyak perkara yang nak diceritakan di sini. Let start with my hobby.. seperti orang biasa yang minat masak, minat mencuba masakan baru, create lauk baru (kononnya), minat baking a lots banyak sangat resepi yang telah dikumpul hasil carian di internet. ada yang menjadi, ada yang tak menjadi....

Biasanya bila view blog masakan orang lain perkara pertama yang dilihat adalah apakah resepi istimewa hahaha... terus screen shoot tapi buatnya entah bila. Ada lak search resepi apa nak so puas lepas satu..satu blog jadi tontonan kerana ini mencari resepi yang benar2 tulin dan confrim boleh jadi...sometime ada yang telah diolah sendiri oleh pemilik resepi...sometime yang masih mengekalkan keaslian resepi asal...so kenalah pandai tapis sendiri.

So will be updates about my hobby soon...and will upload resepi pilihan..yang mana telah dicuba dan menjadi..ada gak resepi2 dari mak yang special..seperti masak asam ikan pari, masak asam daging, masak asam ayam, all kinda of masakan asli melayu melaka dan johor.

But for now will upadate about my puasa dan raya 2015...it was simple takde yang menarik..cuma nak updated gambar je pun sebenarnya hehehe tahun ni pilihan warna kami royal blue...ramai lak yang sama theme dengan kami hehehe..kami setiap tahun akan beraya di JB kemudian baru beraya di Shah Alam.

No comments:

Post a Comment